Mam pytanko...czy jezeli bym kupił włcznik świateł do 0II z opcja auto, która miała czujnik zmierzchu....to jak wstawie do swojej 0II bez takiego czujnika i ustawie w pozycji auto to będą sie odrazu wlanczały światła? Fotka poniżej .....bo rozumiem, ze pozycja "2" to jest "auto"
piotrek_os, a nie lepiej zostawić światła włączone na stałe? efekt chyba ten sam :?
teraz mam opcje skandynawska......ale przy tej opcji swieca sie albo mijania albo pozycyjne....do niedzieli miałem tryb amerykański....(i wtedy moglem recznym wył siwatła) ale z racji pogody juz go wyłaczyłem....niech i tylnie światełka sie pala I tak dla mojego kaprysku.....ze jakbym kiedys stał przy włączonym silniku....dało tez sie całkiem światła wylaczyc.....
piotrek_os, jeśli nie masz czujnika światła, to przy ustawieniu włącznika w pozycji 2 (auto lub tunel light) po włączeniu zapłonu automatycznie włączą się również światła
mam taki włącznik u siebie i właśnie tak to działa
piotrek_os, jeśli nie masz czujnika światła, to przy ustawieniu włącznika w pozycji 2 (auto lub tunel light) po włączeniu zapłonu automatycznie włączą się również światła
mam taki włącznik u siebie i właśnie tak to działa
1. To znaczy, że jeśli nie mam u siebie włącznika z auto oraz szyby z czujnikiem światła, to po zmianie na włącznik z auto będą mi też działać światła jak napisałeś?
2. Czy to jest związanie z włączeniem opcji skandynawskiej w komputerze VCDSem ?
tommyk, odnośnie pkt 1 to tak jak piszesz
pkt 2 - to nie ma nic wspólnego z opcją skandynawską (przynajmniej w położeniu "auto")
1. To właściwie do czego tak naprawdę służy włącznik świateł z auto jeśli nie ma czujnika zmierzchu i niema nic wspólnego z opcją skandynawską świateł, nie kłoci się z tym ?
tommyk, mnie się wydaje że do niczego jest to wyrzucenie kasy, to samo można mieć zostawiając światła włączone
Przed chwilą sprawdzałem i jak zostawiam włączone, zamykam samochód to gasną po ok 10s, przy otwieraniu włączają się na chyba 10s i gasną, po przekręceniu zapłonu świecą
1. To właściwie do czego tak naprawdę służy włącznik świateł z auto jeśli nie ma czujnika zmierzchu i niema nic wspólnego z opcją skandynawską świateł, nie kłoci się z tym ?
tommyk, do tego jest potrzebny, ze jak se go ustawisz na opcje auto....to światła automatycznie beda sie właczały....(tak jak w opcji skandynawskiej) tylko jest o tyle lepszy, ze w pozycji "0" nie bedzie sie nic świeciło :diabelski_usmiech
To w jakiej pozycji ma być włącznik ustawiony:
1. żeby światła działały w trybie auto na włączniku auto bez sensora zmierzchu?
2. żeby światła działały w trybie auto na włączniku zwykłym bez sensora zmierzchu ?
Bo normalnie chyba jest tak że jak jest włacznik ustawiony na włączone światła to po wyjęciu kluczyka(zapłon wyłączony) święcą pozycyjne tak ?
tommyk
jeśli nie masz czujnika zmierzchu to nie można uruchomić CH więc:
Eeee .... w zależności od sterownika różnie się to uruchamia, ale CH/LH da się uruchomić w aucie bez czujnika zmierzchu (mówię tutaj o O2 przed FL, bo w FL'ce udało mi się uruchomić tylko CH).
U mnie, zanim wymieniłem sterownik na taki, który obsługuje doświetlanie zakrętów, miałem sterownik, w którym CH/LH działał po zamknięciu (otwarciu) auta pilotem, czyli jak zamknąłem auto z pilota, to się światła zapalały. To samo przy Leaving home - jak otwierałem auto z daleka pilotem, to się światła zapalały. W nowym sterowniku jeszcze nie próbowałem tej opcji, ale u kolegów mi się udało uruchomić CH/LH, z tym, że jakby ciut inaczej to działało :-)
Komentarz